Känn dig som hemma

Egna lägenheter med egen ingång

Gunnel - din värd

Jag, Gunnel, är en "pantertant" på 81 år som brinner för småskalig turism, lokal mat och hållbart boende.

Jag har tågluffat tillsammans med mina barnbarn i nästan hela Europa. Vi har i 7 år bokat vårt boende genom booking.com. Har genom detta fått möjlighet att bo på så många charmiga och trivsamma vandrarhem och billiga hotell. Det har också gett mig kunskap om att boendet också är en del av upplevelse i resan.

Till min hjälp på Snickaren, vårt vandrarhem så har jag barnen Kria och Pär. Ett flertal ungdomar har också gjort en stor ideell insats och de har också fått möjligheten att bo på Snickaren genom den ideella föreningen NordSyds Ungdomsboende. Vi har alla tillsammans med lokala hantverkare förvandlat Snickaren till en "skimrande pärla" som har blivit kommunens stolthet. 2020 fick vi Grästorps kommuns miljövårdspris.

Snickaren Vandrarhem finns med i Hållbarhetsklivet:

https://hallbarhetsklivet.se/initiativ/snickaren-vandrarhem/

Vi får dig att känna dig som hemma


Snickaren är ett hus byggt 1929 som vi, Kria, Pär och jag Gunnel köpte 2018. Snickaren har mycket släkthistoria och tillhör de äldsta husen i Grästorp. Tyvärr så har huset fått förfalla i många år men nu har vi renoverat fasaden med hjälp av en äldre murare med mycket kunskap om gamla hus. Vi har också med hjälp av lokala hantverkare och eget arbete renoverat lägenheterna i huset och även källaren. Men vi har gjort det i en blandning av nytt och gammalt.

Det finns en fin ingång med underbart gamla originaltapeter och köksinredningen är historisk men nymålat. I samtliga rum har vi tagit fram de ursprungliga trägolven och målat spännvävstaken. När plastmattorna togs bort fann vi tidningar från 1946 och omslagspapper från paket som sänts med järnvägsgods. Plastmattorna var tillverkade i Sverige med svenskt sigill. Detta kan ni studera i TV-rummet. Sovrummen har fått nya panelväggar i grå ton och nya sängar. Det finns även historiska byråer med många små lådor som är tillverkade på gårdens egna snickeri i mitten på 1900-talet. Några decennier senare kom vattentoaletten. Den placerades i mitten av våningen och duschen vägg i vägg. Duschrummet är totalrenoverat och ny wc-stol har installerats.

I källaren kan du studera ostlagret med våg och bokföringslåda. Det var en rörelse på 50-talet. Även ett skyddsrum finns där. Där har vi nu ett enkelt gym. I källaren finns även tvättmaskin och torktumlare som du kan låna gratis.

I början av juni 2020 blev vi klara med vindsvåningen. Vi har gjort om den gamla vinden till en fantastiskt fin och modern lägenhet. Vi har tagit fram alla trägolv, skalat av putsen på murstocken, målat spännvävstaket och sågat ner väggar och satt upp nya. Vi har satt in ett nytt kök och ny dusch med toalett.

Gunnel

Snickaren | 2020 | Välkommen till Grästorp
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång